Mijn naam is Ineke Haisma en ik ben orthomoleculair therapeut. Sinds 2005 run ik mijn praktijk Meo Auxilio in het mooie coulisselandschap van het buitengebied van Marum. Ik help mensen met allerlei gezondheidsklachten en overgewicht. Daarnaast geef ik cursussen (Orthomoleculair Voedingsadviseur en het starten en uitbreiden van een praktijk) en lezingen. Verder heb ik een boek geschreven “Met Verstand Gezond” (Website: www.metverstandgezond.nl), omdat ik vind dat we veel te weinig weten over wat goede en verkeerde voeding voor ons lichaam betekent.

Mijn interesse in voeding is al op jonge leeftijd gewekt. Ik ben opgegroeid als boerendochter en mijn vader was met de koeien al actief met voeding en suppletie. Hij gaf de koeien algophos (mineralen uit de zee) als aanvulling op het standaard veevoer en had daardoor gezondere koeien. Mijn interesse voor goede, eerlijke en natuurlijke voeding was gewekt.

Mijn passie voor voeding en lifestyle kon ik later kwijt in als eigenaar van een restaurant. We werkten alleen met ingrediënten van de allerbeste kwaliteit. Dat smaakte niet alleen beter, maar was ook gezonder. De passie voor voeding is dan ook nooit overgegaan.

Eerlijke voeding zorgt er voor dat ons lichaam gezond blijft. Wanneer wij deze voeding goed bereiden (en de voeding dus niet kapot maken), kunnen wij er optimaal van genieten. Juiste voeding zorgt dan ook niet alleen voor een gezond lichaam, maar zorgt tevens voor genieten en het brengt ons samen.

Omdat voeding mij zo interesseerde, heb ik de opleiding voor orthomoleculaire geneeskunde gedaan. Daar leerde ik dat 70% van alle gezondheidsklachten voeding gerelateerd is. Daarom wil ik met voedingsadviezen en eventueel (al dan niet tijdelijk) met voedingssupplementen mensen met gezondheidsklachten helpen om hun klachten te verminderen of te verhelpen.

Mijn motto is dan ook: Eerst voeding, dan medicijnen.