CURSUS ORTHOMULECULAIR VOEDINGSADVISEUR

Als je zelf of met anderen aan gezondheid werkt, dan kun je niet zonder.

___________________________________________________________________

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De basiscursus Orthomoleculair Voedingsadviseur is bedoeld voor professionals en geïnteresseerden die in hun dagelijks werk met vragen worden geconfronteerd over voeding en voedingssupplementen, maar ook voor diegene die gewoon voor zichzelf kennis wil maken met de wetenschap over voeding; de orthomoleculaire wetenschap.

Waarom een cursus over de wetenschap van voeding?

70% van alle gezondheidsklachten is voeding gerelateerd. Westerse ziektebeelden als Diabetes type 2, overgewicht, reuma en allerlei ontstekingsziekten zijn hier voorbeelden van. Jouw klanten worden dagelijks via de media maar ook door advertenties van de farmaceutische- en voedingsindustrie beïnvloed. De vraag is vaak: “Doe ik het goed?”. Het is een complexe materie echter als professional moet in je staat zijn om klanten adequaat te kunnen adviseren. Wanneer we kennis over voeding krijgen en dit koppelen aan kennis over bewegen, dan kunnen veel gezondheidsklachten worden voorkomen, worden verminderd en zelfs vaak worden opgelost.

Wat kun je na de cursus?

Wie deze cursus heeft gevolgd weet wél wat goede én verkeerde voeding in je lichaam doet. Je leert ook dat veel gezondheidsklachten ontstaan door tekorten aan voedingsstoffen en dat supplementen dan vaak nodig zijn om klachten aan te pakken. Als je weet hoe het werkt, dan kun je mensen adviseren over voeding en voedingssupplementen. En wanneer deze adviezen kunnen worden gecombineerd met de juiste adviezen over bewegen, dan kunnen mensen optimaal aan hun gezondheid werken.

Wat is de inhoud van de cursus?

Je leert in de cursus alles over voeding, voedingsstoffen (macro- en micronutriënten), bioactieve stoffen en antioxidanten en over enzymen.  Daarnaast leer je hoe de belangrijkste lichaamssystemen werken en wat goede en verkeerde voedingsstoffen voor deze systemen betekenen. En natuurlijk welke gezondheidsklachten ontstaan bij tekorten aan goede en overschotten aan verkeerde voedingsstoffen. Systemen die aan de orde komen zijn onder meer de spijsvertering, het circulatiesysteem (hart en bloedvaten), het hormoonstelsel en het motorische stelsel. We leren dus de ziektebeelden kennen die in deze systemen voorkomen door verkeerde voeding.  Items als zuur-base systeem en laaggradige ontstekingen komen ook aan de orde en geven meer inzicht in waarom we ziek worden.

Wat moet je ervoor doen?

De cursus wordt in Hoofddorp gegeven in vier dagen en in Marum op zes avonden. Je moet al die dagen aanwezig zijn. Daarnaast wordt van je gevraagd om de kennis die je tijdens een cursusdag hebt opgedaan als huiswerk te toetsen in een tiental vragen.

Wie geeft de cursus?

De cursus in Hoofddorp wordt gereorganiseerd door Ortho Health Foundation en in Marum door Meo Auxilio. De cursusleider is Ineke Haisma. Zij is orthomoleculair therapeut en heeft al een tiental jaren een eigen praktijk in orthomoleculaire geneeskunde. Ineke geeft lezingen en cursussen en ze heeft onlangs een boek uitgegeven over de invloed van voeding voor de gezondheid. Het boek heet  ‘Met Verstand Gezond”. Het is niet een boek voor artsen en therapeuten, maar een boek voor ‘gewone’ mensen die geïnteresseerd zijn in wat voeding voor ons betekent. Ineke heeft veel kennis, maar weet dit op een toegankelijke wijze te delen. Juist voor mensen die niet een medische achtergrond hebben ,op het terrein van de voeding, maar wel  geïnteresseerd zijn, is zij een ideale cursusleider.

Wanneer vindt de cursus plaats?

De cursus vindt plaats in Hoofddorp, Apeldoorn en Den Bosch.
Ga naar SOHF.nl voor meer informatie en/of aanmelden voor de cursus. Daar is ook informatie te vinden over de cursus “Een praktijk beginnen en uitbouwen”, waarin in één dag handvatten worden gegeven voor mensen die een praktijk willen starten of net zijn gestart.

In Marum vindt, bij voldoende aanmelding, de cursus in kleine groepen (vijf tot acht personen) plaats. Geïnteresseerden kunnen mailen (ihaisma@meo-auxilio.nl of bellen 06-21 26 48 02)
Planning wordt in overleg vastgesteld. Voor vragen, bel 06-21264802.

Aanmelden voor de cursus in Marum kan op deze website, op de pagina ‘aanmelden’.

Kosten van de cursus?

De cursus kost in Hoofddorp en Apeldoorn € 495,00 en in Marum € 595,00, exclusief btw, inclusief losbladige cursusmap, koffie, thee en elke cursusdag een lunch.