De belangrijkste manier om aan je gezondheid te werken is weer terug te gaan in de keuken.
Eten bereiden met onbewerkte producten is een leefstijl die voor veel mensen niet meer gewoon is. Variatie en gebruik maken van veel meer kruiden en specerijen is een belangrijke manier om het lichaam weer te voorzien van alle belangrijke voedingstoffen.

De kracht van voedingsstoffen

De kracht van voedingsstoffen is enorm, maar mensen zijn daarvan vaak niet op de hoogte. Veel voedingsmiddelen hebben medicinale effecten. Kruiden en specerijen zijn sinds mensenheugenis onderdeel van de dagelijkse voeding en werden vaak aan voeding toegevoegd vanwege de medicinale effecten. De bioactieve stoffen in zulke voedingsmiddelen hebben vaak een positief effect op de werking van de darmen, de gal en de lever of hebben een positief effect op de bloedvaten. Jammer genoeg is veel van de kennis over de werking van kruiden en specerijen naar de achtergrond verdwenen.

Ook andere voedingsmiddelen, zoals eiwitten (die we ook de bouwstenen van ons lichaam noemen), zijn opgesplitst in aminozuren. Wanneer in onze voeding tekorten zijn aan bepaalde aminozuren, kunnen deze bouwstenen onvoldoende hun werk doen. Dit kan ook van invloed zijn op het psychisch functioneren of leiden tot bijvoorbeeld burn-out klachten. Met de juist voeding, en eventueel het gebruiken van voedingssupplementen, kunnen dergelijk klachten worden voorkomen, verminderd of opgelost.

Voedingssupplementen

Omdat (bij gezondheidsklachten) de hoeveelheid aan bepaalde voedingsstoffen vaak tekort schiet, en met alleen voeding niet snel aangevuld kan worden om op korte termijn het medicinale effect te bereiken, wordt gebruik gemaakt van voedingssupplementen. Met goede voedingssupplementen, waarin de juiste voedingsstoffen in de juiste concentraties aanwezig zijn, kunnen we een herstelproces ondersteunen en versnellen.
Uit de anamnese, die bij het eerste consult wordt opgesteld, blijkt vaak al snel aan welke voedingsstoffen iemand een tekort heeft. Indien gewenst, kan dit via een bloed- en/of ontlastingsonderzoek worden geverifieerd.

ICC (Intelligente Cel Communicatie)

Meo Auxilio heeft veel onderzoek gedaan naar voedingssupplementen. Er is tegenwoordig veel aanbod van supplementen, waarbij de nodige beloften worden gedaan. Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer.
Daarom hebben wij een eigen supplementenlijn ontwikkeld: ICC. We weten wat de verschillende voedingsstoffen doen en we weten wat een lichaam, op welke plek, nodig heeft. Gewoon een nuchtere kijk.
De ICC-voedingssupplementen zijn adviesproducten. Je kunt ze niet via websites bestellen, maar ze worden door Meo Auxilio, waar nodig, geadviseerd naar aanleiding van een consult.


Methodes