Gezond ontbijten


“Wat moet ik nu gaan eten?”
“Ik mis recepten in je boek!”
“Waarom schrijf je geen kookboek?”

Deze reacties kreeg Ineke Haisma naar aanleiding van haar boek Met Verstand Gezond. Het idee voor een reeks gezondheidsboekjes was geboren. Gezond Ontbijten is de eerste uit deze reeks, en daarmee misschien wel meteen de belangrijkste. Want het ontbijt legt de basis voor de hele dag. Wanneer je de dag goed start met een gezond ontbijt, heb je daar de hele dag profijt en plezier van. Maar ontbijten moet natuurlijk ook gewoon lekker zijn. En dat gezond en lekker ontbijten heel goed samen kan gaan, dat bewijst dit boek met meer dan 50 ontbijtrecepten.

Veel mensen weten niet dat 70% van de gezondheidsklachten gerelateerd is aan verkeerde voeding – simpelweg omdat het ze nooit is verteld. Orthomoleculair therapeut Ineke Haisma wil daar verandering in brengen. Ze schreef daarom het boek Met Verstand Gezond, een compleet naslagwerk voor alles over gezonde voeding. Ze leert je wat goede en verkeerde voeding in het lichaam kan veroorzaken, zodat je bewuste keuzes kunt maken. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk en geeft ze cursussen en lezingen.

Vermijdt NoCx

Basis van alle gerechten is het minimaliseren of liefst voorkomen van NoCx. NoCx zijn al die stofjes die van oorsprong niet in onze voeding thuis horen. Ons lichaam herkent ze niet, waardoor ze voor vertroebeling en vervuiling zorgen. Daardoor werken ze hard mee aan het ontstaan van gezondheidsklachten.

Verder wordt zoveel als mogelijk gewerkt met natuurlijke, biologische producten. In deze producten zitten immers nog wel de grote hoeveelheden vitamines en mineralen die het lichaam zo hard nodig heeft.

Eetschema

Tenslotte is uitgangspunt dat gevarieerd eten belangrijk is. Om daar extra impuls aan te geven zijn in het boek zes dagen van de week verbonden aan een eigen variatie.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Met de paplepel
Breek een eitje
Beslagen in de koekenpan
Zuivelachtig
Fris en fruitig
“Echt” gezond brood
Gevarieerde gerechten uit de oven

Bestellen

Gezond ontbijten is verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij bijvoorbeeld:

Voor grotere afnames of voor de detailhandel, graag even contact met ons opnemen.

 

1

Comments

  1. seo services  december 12, 2021

    A big thank you for your blog.Really thank you! Great.

Voeg een Commentaar